Mrika Pervizi, u internua në Berat në vitin 1945. Më pas vazhdoi internimin në Tepelenë ku dhe vdiq në vitin 1950, nӫ moshӫn 90 vjeçe. Mrika Pervizi u internua pas arratisjes së të birit, Prenk Pervizi, gjenerali i njohur i cili ndiqej nga diktatori Enver Hoxha, pasi ishte identifikuar si antikomunist. Me arratisjen e Preng Pervizit, u internua e gjithë familja, ndërsa djemtë Valentin e Genc Pervizi u burgosën.

 

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Valentin Pervizi: Takimi pas 5 vitesh më nënën dhe gjyshen në internim

Jeta e vështirë në kampin e Beratit dhe letrat e kartolinat me bashkëshorten italiane Pas Lexo më shumë