Mirush Bedri Përmeti, lindur në Manastir (Jugosllavi) dhe banues në Tiranë. U dënua me vdekje për “sabotimin e tharjes së Kënetës së Maliqit”.

Burimi: https://kujto.al/enver-hoxha-me-3-dhjetor46-ekzekutojini-aleks-vasilin-e-mirush-permetin/
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Grupi i “sabotatorëve të kënetës së Maliqit”, dëshmia e gazetares Zyraka Mano, që ishte gruaja e inxhinierit

Në nëntorin e 1946, lajmi më i madh në Tiranë ishte gjyqi ndaj atij që Lexo më shumë