Lekë Marashi ishte nga Kopliku i Malësisë së Madhe.  U identifikuar qysh në vitin 1944 si kundërshtar i regjimit komunist. Ai u arratis dhe qëndroi dy vitë në mal i arratisur, deri sa u kërcënua me jetën e familjes. Pasi mori kërcënimet nga terroistët komunistë, ai u dorëzua. Pas torturave çnjerëzore nëpër heturinë komuniste, Lekë Marashi u pushkatua mëngjesin e një dite shkurti të vitit 1946.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Shkurt 1946/ Si u pushkatuan dy të rinjtë nga Malësia e Madhe

“Gjeka u rrëzua në gjuajtjet e para të automatikut komunist, kurse Gjergji e mbajti në Lexo më shumë