Vuante dënimin në Spaç, kur u përfshi në revoltën e të burgosurve në 1973. Pas revoltës, u gjykua me grupin e tretë. Me vendimin nr. 34, datë 13.7.1973 Gjykata Popullore e Rrethit të Mirditës, e përbërë nga Filip Lako dhe ndihmësgjyqtarët Pjetër Nikolli e Gjin Pali, duke pasur pranë prokurorin Zef Deda dha vendimin për grupin e tretë, shoqëruar me konfiskim të pasurisë dhe heqjen e së drejtës zgjedhore. Dënohet me 16 vjet burg.

Burimi: https://kujto.al/45-vjetori-i-revoltes-se-spacit-dosja-e-plote-e-ngjarjes-shkaqet-pasojat-dhe-xhelatet/
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.