Kishte studiuar në tri akademi ushtarake në Rusi dhe kishte marrë titullin gjeneral. Mbajti disa detyra të rëndësishme gjatë qeverisjes komuniste, por në vitin 1974, kur u dënua "veprimtaria armiqësore" e ministrit të Mbrojtjes, Beqir Balluku, edhe Hito Çako, bashkë me Petrit Dumen dhe Rrahman Përllakun, u cilësuan armiq të popullit dhe u arrestuan brenda ndërtesës së Komitetit Qendror më 16 dhjetor 1974. U pushkatuan në 5 dhjetor 1975.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.