I rënë në Lëvizjen e Postribës. Lindur në Kullaj. Në shkresën e Komandantit të Qarkut MP, Major Mihallaq Ziçishti dërguar Komandës të Mbrojtjes së Popullit Sigurimi, Tiranë: Në lidhje me përpjekjen e datës 9 shtator 1946, në listën IV. të personave të ekzekutuar pa gjyq nga ana e ushtrisë dhe të vrarë gjatë luftimeve të 9 shtatorit në Shkodër e rrethina Postribë është 7. Halit Dauti, nga Kullaj, i ekzekutuar. U pushkatua pa gjyq “për motive politike“, si pjesëmarrës në Lëvizjen e Postribës, më 9 shtator 1946.

 

 

Burimi: ISKK, Tiranë 2013, f. 287-288; F. 1, Viti 2013, D. 4, f. 635.
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.