Më 19 dhjetor 1946 u arrestua gjeometëri Giusepe Monaldi. Gjykata Ushtarake e Tiranës e drejtuar nga zdrukthëtari Gjon Banushi, e cila më 3 dhjetor 1947 i dënoi tre italianët me 20 vjet burgim, ndërsa Xegën me 15 vjet.

Burimi: https://kujto.al/tre-italianet-qe-u-denuan-me-20-vjet-burg-ne-grupin-sabotatoret-e-kucoves/
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Tre italianët që u dënuan me 20 vjet burg në grupin “Sabotatorët” e Kuçovës

Në proceset e zhvilluara në vitet 1946-1948 kundër intelektualëve, deputetëve dhe teknikëve, janë lënë në Lexo më shumë