Frida Sadedini e bija e Ahmet Sadedinit dhe Marta Dodës. Lindur më 1914, në Shkoder, banuese në Tiranë. Akuzohet si spiune e shëbimeve franceze, ajo nisi kalvarin e vuajtjeve nëpër burgjet komuniste në vitin 1949 ku është mbajtur 15 muaj në hetuesi. Më 6 Korrik 1950, dënohet me 15 vjet privim lirie e punë të detyruar. Humbjen e të drejtave civile per 5 vjet. Konfiskimin e pasurisë së luajtëshme dhe të paluajtëshme per të gjithë të dënuarit. Frida Sadedini ka ndërruar jetë në vitin 2004.

Burimi: https://kujto.al/frida-sadedini-jeta-e-nje-gruaje-nen-hekurat-e-diktatures/
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.