Arrestohet 5 ditë pas Çlirimit. Në gjyq, dënohet me dy vjet burg. Lirohet në vitin 1946. Në janar të vitit 1949 internohet familjarisht në Berat.

Natën e 13 majit 1949 gjatë zhvendosjes së autokolonës nga kalaja e Beratit në kampin e Tepelenës ku po i transferonin të internuarit, makina ku po udhëtonte Fadil Petrela rrëzohet dhe ai dhe bashkëshortja, humbin jetën. Varrosen në gropa të hapura me mjete rrethanore. Vite më vonë, djemtë ua marrin eshtrat për t'u dhënë një varr.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.