Lindi në Itali. U arrestua në tetor të vitit 1946. Me profesion inxhinier, i punësuar në tharjen e Kënetës së Maliqit. Akuzat e ngritura ishin për: “sabotimi i punimeve për tharjen e Kënetës së Maliqit dhe se kishin pasur lidhje me agjenturën anglo-amerikane, të kryesuar nga Harry Fultz”. Më 18 nëntor 1946, Gjykata e Lartë Ushtarake e Tiranës e dënon me vdekje, pushkatim. Ekzekutimi kryhet më 22.12.1946, pasi në mbledhjen nr.59, datë 19.11.1946, Presidiumi i Kuvendit Popullor vendosi refuzimin e kërkesave për faljen e jetës së bërë nga të dënuarit e procesit të parë të “Maliqit”.

 

Burimi: Arkivi i Gjykatës dhe Ministrisë së Brendshme
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.