U arrestua pas kryengritjes së Postribës dhe pasi u torturua, u dënua me vdekje. Bashkë me të u arrestua dhe i vëllai, Gjon Sereqi, që u dënua me 14 vite burg. Asnjëri prej të dyve nuk kishte qenë pjesë dhe as ishte përfshirë në organizimin e kryengritjes së Postribës.

Emri i Cin Sereqit figuron në listën që i dërgohej Gjykatës së Lartë Ushtarake Tiranë si përgjigje e shkresës N. 264/ 3 ex 47 dt. 30.1.1948… me personat e ekzekutuar në datën 3.4.1948.

Burimi: https://kujto.al/ngjarje/gjyqi-i-pare-i-kryengritjes-se-postribes/
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.