Atë Karl Serreqi (1911-1954). Lind në Shkodër në shkurt, 2 ose 26, të vitit 1911. Akuzohet për strehim kriminelësh dhe fillimisht dënohet me vdekje, por më pas dënimi i kthehet me burgim të përjetshëm. Pas arrestimit torturohet që të tregonte rrëfimin e një të plagosuri që kishte luftuar kundër komunistëve, por ai nuk e shkel betimin. Dërgohet në kampet e punës së Maliqit dhe Vlashukut dhe më pas në burgun e Burrelit.

Vdiq në burgun e Burrelit më 4.4.1954.

Burimi: https://kujto.al/63-martiret-e-klerit-katolik-te-masakruar-ne-1944-1949-nga-regjimi-komunist/
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.