Lindur më 1933 në Korçë. Periudha e internimit 5/14/1945 - 5/14/1954; 5/11/19546/16/1989. Nëntor l944: forcat partizane e nxjerrin nga shtëpia në Tiranë dhe internohet familjarisht në Berat; pastaj në kampin e Kamzës. Aliu ishte djali i madh i 5 fëmijëve të Vasfijes e Hysniut. U rrit në internim, në kampin e Porto Palermos, të Tepelenës. Aliu me familjen përfundoi në kampet e Myzeqesë: Savër, Plug, Gradisht. U lirua më 1989.

 

Burimi: Rudina Dema cit. në: Fatbardha Saraçi Mulleti: Kalvari i grave në burgjet e komunizmit, bot. i dytë]:, ISKK, Tiranë 2013, intervistë me Rudina Demën f. 482-483.
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.