I lindur më 18 dhjetor 1924 në Bejkovë të Kolonjës në një familje me tradita nacionaliste, ai që ri iu bashkua organizatës Ballit Kombëtar. Si “armik i popullit” arrestohet më 23 maj 1945 dhe dënohet fillimisht me vdekje pushkatim, por dënimi iu kthye me burgim të përjetshëm. Vuajti dënimin 10 vjet në burgun e Burrelit. Pas lirimit, gjithë periudhën e komunizmit internohet në fshatrat e Elbasanit. Nga viti 1991 u zgjodh anëtar i kryesisë së Shoqatës së Dënuarve dhe të Përndjekurve Politikë të Shqipërisë. Më 18 prill 2017, dekorohet nga presidenti i Republikës së Shqipërisë Bujar Nishani i dha dekoratën e Artë të Shqiponjës. U nda nga jeta me 14 korrik 2018  në moshën 94 vjeçare

Dokumente

Burimi: Gazeta 55,15 korrik 2018, Familja
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.