Një nga vendet e ekzekutimit të të dënuarve me vdekje për zonën e Korçës.

Dëshmi/Ylber Merdani: Ka pasur disa vende ekzekutimi. Ka qenë Ura e Dunavecit një vend pushkatimi; nga Tebojat, si i thonë korçarët; nga Baçja e Duros. Pothuajse shumica i merrnin dhe i varrosnin në gropa të përbashkëta. Diku këtu, ku janë Kodrat e Korçës, matanë është fshati Barç, kemi gjetur gati 17 kufoma, eshtra të të pushkatuarve. Rrallë i pushkatonin këtu. I sillnin nga Tebojat, Dunaveci etj.

 

 

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.