Vend-ekzekutim gjatë diktaturës. Këtu është pushkatuar Dom Shtjefën Kurti. Ai u arrestua për herë të dytë dhe u dënua me pushkatim sepse kishte pagëzuar një fëmijë. U ekzekutua më 29 shtator 1971, i lidhur këmbë e duar. Trupi i tij u mor për t'u përdour si kadavër për praktikat mësimore të studentëve të Mjekësisë .

Dëshmia Petrit Velaj-ish-i dënuar, shkruan për bashkëvuajtësin në burgun e Burrelit, Shtjefën Kurtin: "Më erdhi keq kur mësova se u pushkatua në vitin 1969, me grupin e Gurëzës, në Bregun e Matit".

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.