Lindi më 1921, në Tiranë. Studioi në liceun e Korçës dhe Tiranës. Më 1939-40 u përjashtua nga gjithë shkollat e Perandorisë Italiane, si pjesëmarrës në demonstratat kundër pushtimit italian. Më vonë studioi jurisprudencë. Pas luftës punoi në gazetën Bashkimi. U pushkatua më 26 shkurt 1951, pa gjyq, me pretekst të ashtuquajturin incident në ambasadën sovjetike. Një ditë pas vdekjes, më 27 shkurt, Gjykata e Lartë Ushtarake e dënoi, me vendim nr. 64, si «pjesëmarrës në organizatë terroriste, për hyrje në shërbim të spiunazhit imperialist, për propagandë kundër pushtetit dhe për nxitje lufte», me vdekje, pushkatim, me humbjen e të drejtave civile të përhershme dhe me konfiskimin e gjithë pasurisë të tundshme e të patundshme.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist III (Tiranë: ISKK, 2014), 219.
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

“Gjeta unazën në gishtin e babait të pushkatuar, tmerret gjatë internimit”

Kujtimet e Brunhildës: Në gishtin e babait tim, u gjet unaza e martesës dhe pas Lexo më shumë

67 vjet nga krimi komunist, kush ishin 22 të pushkatuarit pas bombës në Ambasadën Sovjetike

Bomba në  Ambasadën Sovjetike dhe justifikimi për të çuar para togës së pushkatimit 22 intelektualë Lexo më shumë