Përkthyes në Konsullatën Austriake, Shkodër. Konsull i Çekosllovakisë deri në pushtimin fashist. Deputet në legjislaturën e parë 1945-1946, kur jep dorëheqjen.


Zef Haxhija, i biri Koles dhe i Gjystes, lindur ne Shkoder me 1890,  ka mbaruar shkollen teknike tregtare, mandej ka vazhdue Gjimnazin Ushtarak Turqisht, ish deputet, arrestuar me daten 20/XI/1947. Denuar nga Gjykata Ushtarake e Shkodres me 8 janar 1948 me 5 vjet heqje lirie.
Burimi: AMB, Dosja hetimore gjyqesore e Frano Gjinit
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.