Studioi Mjekësi në Firence. Në vitin 1946, kalon në ilegalitet bashkë me të atin, Rizain, ish-oficerin e xhandarmërisë që kishte luftuar pushtuesit me forcat nacionaliste dhe të vëllanë, Qaniun.

Megjithatë, për të mos vënë në rrezik bujtësit, ata u dorëzuan. I ati u torturua në hetuesi, derisa ndërroi jetë. Xhemali u dënua me 7 vjet burgim, duke provuar kampet e rënda të punës, si ai i tharjes së kënetës së Maliqit.

Pasuria iu sekuestrua. Familja u internua. Pas daljes nga burgu, ata jetuan pa asnjë të drejtë me mundin e punës së krahut.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.