Lindi në Vlorë më 1922. U vra më 6 maj 1946 në përpjekje me forcat e Sigurimit. Fëmija e parë i patriotit dhe nënkomisarit të Bashkisë së Vlorës Tol Arapi dhe vëlla i i shkrimtarit të shquar shqiptar Fatos Arapi. Anëtar i "Grupit të të rinjve", dezertoi nga Ushtria Nacionalçlirimtare për shkak të divergjencave me Mehmet Shehun. Figurë qëndrore në organizimin e lëvizjes antifashiste në qarkun e Vlorës.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.