Veliu kishte punuar në ndërtimin e hekurudhave në Amerikë për 13 vjet dhe kishte arritur të fitonte një shumë të konsiderueshme parash për familjen në Shqipëri. Me paratë që kishte ruajtur, Veliu bleu tokë dhe ndërtoi një fermë në Llabanicë të Trestenikut. Familja Ballolli njihej për zemërgjerësinë e saj dhe i hapnin derën kujtdo që kërkonte ndihmë, po kështu vepronin dhe për partizanët, por disa vite pas vendosjes së regjimit komunist ai u arrestua si pjesëtar i grupit të Deputetëve në Devoll. Në vitin 1947, u dënua me pushkatim, por më pas ia lanë burgim të përjetshëm. Familja iu internua.

Burimi: http://evenwallshaveears.org
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.