Tregtar, arsimuar në kolegjin gjerman Stamboll. Në periudhën 1928-1942 ishte edhe nënkryetar i zgjedhur me votim nga populli i Bashkisë së Durrësit. Në vitin 1935 emërohet me dekret mbretëror: anëtar i Këshillit Ekonomik të Shtetit. Në vitin 1945 Vasil Bakalli kandidon si deputet i pavarur në Shijak. Arrestohet në vitin 1946 si pjesëtar i “Grupit të deputetëve” dhe dënohet nga gjykata ushtarake në Tiranë me 10 vite burg si “armik i popullit”.
Burimi: Nga familja
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.