Thirrej Ukë Çuni. Nga katundi Tetaj i Mërturit. U pushkatua më datën 29 9 1946 me akuzën që kishte strehuar të arratisurit me muaj rrjesht, sepse në shtëpinë e tij ishin shëruar të plagosurit ilegalë Zef Mark Tungji etj. dhe kishte ushqyer Nik Sokolin dhe të gjithë shokët e tij.

Më 27 shkurt 1993, Komisioni i ngritur për vërtetimin e kohës së vuajtjes së dënimit me heqje lirie, të faktit të vdekjes së personit në burg pa qenë i dënuar dhe të pushkatuarve pa gjyq, vendosi njohjen e faktit vrasjes pa gjyq, "për motive politike", më 1946.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist IV (Tiranë: ISKK, 2015), 283
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.