Shyqyri Bushati, djali i Rustem Bushatit dhe Sanie Xhabias, lindi më 14.08.1914 në qytetin e Shkodrës. Arrestohet më 15.12.1944 dhe dënohet me 30 vite heqje lirie.  Akuza- strehues i Sulço Beut. Me të njëjtën akuzë, vëllanë e tij e dënojnë me vdekje.

Shyqyri Bushati kryen dënimin në kampin e Maliqit. Lirohet më 28.04.1949 dhe dëbohet nga qyteti i tij i lindjes, Shkodra, pa të drejtë kthimi në këtë qytet, për në fshatin Rrash-Kullaj, të rrethit Shkodër ku jetoi deri sa u nda nga jeta nga një sëmundje e rëndë më 26.10.1968.

Burimi: Nga familja
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Shkurt 1945/ Mehmet Shehu: Dërgojini në burgun e Beratit, ja 25 të burgosurit e parë në Shkodër

Dokumenti i 14 shkurtit 1945/ "Po ju dërgojmë të burgosurit të cilët janë të dënuar me Lexo më shumë