Lindi më 23 dhjetor të viti 1951, në qytetin e Beratit. Më 23 tetor 1968, Gjykata e Rrethit të Shkodrës e deklaroi fajtor për "tradhëti ndaj atdheut me anë të arratisje së mbetur në tentativë" dhe e dënoi me 5 vjet heqje lirie. U burgos në Spaç, ku ishte një nga të burgosurit më të rinj.

Pas rënies së komunizmit ka shkruar libra ku tregon vuajtjet e punës së detyruar dhe burgut.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Lavdi nanës së Franit, që e mbiquajtëm njëzëri Ajkunë!

Shumë ngjarje të dhimbshme ndodhnin dyerve të burgjeve me familjarët e të dënuarve qe rendnin Lexo më shumë