Pjesë e qëndresës antikomuniste në zonat e Veriut. Vëllai i Jup Kazazit. Sipas dokumenteve të kohës, u ekzekutua nga forcat e ndjekjes më 6 tetor 1946. Qëndroi i fshehur për ca kohë në shtëpinë e të afërmëve të tij në Shkodër, por u zbulua dhe pas rrethimit përfundoi i vrarë. Mund edhe të ketë vrarë veten për mos të rënë në dorë të forcave të ndjekjes.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Dëshmia/ Ixhlal Selmani: Në shtëpinë tonë, komunistët morën valle rreth kufomës së Sait Kazazit

Ixhlal Kazazi, vajza e kushëririt të Jup Kazazit, ishte vetëm një fëmijë, kur çonte letrat Lexo më shumë