Lindi më 30 mars të vitit 1939, në Mamurras. Më 11 qershor 1958, Gjykata e Ushtarake e Tiranës e deklaroi fajtor për «krimin e tradhëtisë ndaj atdheut» dhe e dënoi me 8 vjet heqje lirie, konfiskimin e pasurisë dhe me humbjen e së drejtës elektorale për 3 vjet kohë. Vendimi u la në fuqi edhe nga Kolegji Ushtarak i Gjykatës së Lartë, më 11 korrik 1958. U lirua më 29 qershor 1963.

Burimi: AISKK, F. 1, V. 2012, D. 1, Fl. 348
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

Nga bankat e shkollës, pas hekurave të burgut komunist

Nga: Luljeta Progni Ishin rebelë, të pabindur, ëndërrimtarë. Ishin po aq të vrullshëm sa janë Lexo më shumë