Rexhep Kolgjini ka lindur në Lusën të Kukësit në 05 Janar 1928 dhe ka vdekur po në vendlindje në dt.22.08.1993. Eshtë arrestuar gjatë kryerjes së shërbimit ushtarak dhe me vendimin nr.24, datë 8.4.1949, “Për pjesëmarrje në grup të organizuar”, neni 4, ligji 372, është dënuar nga Gjykata e Korçës me 15 (pesëmbëdhjetë) vjet burgim. Ka vuajtur dënimin në periudhën 03.04.1949 - 28.11.1951, në kamp-burgun e Maliqit. Eshtë arrestuar së bashku me një grup prej 30 vetash. Nga grupi, dy vetë janë dënuar me vdekje, të tjerët me dënime të ndryshme të rënda. Lirohet nga burgu pas një amnistie të përgjithshme.

Burimi: Nga familja
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.