I biri i Abdurrahmanit dhe Sabrijes. I ati i tij ishte një nga luftëtarët për liri në zonën e Dibrës, gjatë pushtimit osman. Mori pjesë në hapjen e Kongresit të Dibrës të 23 korrikut 1909 dhe u përpoq për hapjen e shkollave shqipe në zonën e Dibrës. Pjesë aktive e Kryengritjes së Përgjithshme të vitit 1912 ku lufton me pushtuesit serb dhe arrestohet prej tyre në vitin 1913, por arrin të arratiset.

Rifati u rrit në këtë klimë dhe u bë një oficer i rëndësishëm i xhandarmërisë në regjimin zogist. Strehon në shtëpinë e tij, familjen e Enver Hoxhës gjatë viteve të luftës, por më pas vritet nga komunistët dhe familja nuk ia mësoi kurrë varrin.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.