Në muajin dhjetor 1969 përfundoi hetimi në drejtim të grupit 11 të pandehurve kuksianë të akuzuar për agjitacion e propagandë. Në muajin mars 1970, çështja u gjykua nga gjykata e rrethit Kukës. Gjykata dënoi: Raif  Elezi me 15 vjet heqje lirie dhe 10 kuksianë të tjerë të cilët sipas akuzës kishin zhvilluar agjitacion dhe propagandë kundër pushtetit popullor, "duke diskutuar edhe për organizimin e një kryengritje të armatosur në rrethin e Kukësit, ishin përgatitur për të kryer akte terrori kundër Udhëheqjes së Partisë dhe të Shtetit e mbanin armë zjarri e lëndë eksplozive", thuhet në Buletinin sekret të Ministrisë së Punëve të Brendshme, ekzemplar nr. 1, drejtoria e parë Tiranë më 12.6.1970 nr.2415.

Burimi: Buletinin sekret të Ministrisë së Punëvë të Brendshme ekzemplar nr. 1 drejtoria e parë tiranë më 12.6.1970.  nr.2415
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.