I lindur në Kolonjë, në një familje që pas vendosjes së regjimit komunist, u cilësua si kulake. Në fillim, dënuan me 1 vit burg, babanë e tij për mosshlyerje të detyrimeve, të cilat ishin të papërballueshme. Në vitin 1974, arrestojnë Qaniun dhe me akuza të rreme, e dënuan me 8 vjet burg. Shtatë vite e gjysmë i kaloi në kamp-burgun e Spaçit ku punoi në galeri, duke i shpëtuar edhe shembjes së galerisë.

Burimi: Intervista e Qani Mydinit, nga arkiva e familjes Doko, pjese e Kujto.al
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.