Lindi më 1920 në Starje, Kolonjë. Komunist, si drejtues i forcave partizane dhe ushtrisë më vonë ka qenë përgjegjës ose autor direkt i shumë krimeve. Më 1974 u arrestua me urdhër të PPSH, drejtues i lartë i të cilës ishte, dhe u pushkatua, "i akuzuar si puçist".

Burimi: AISKK, V,2 ,228
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

Dokumenti/ Letra për "Tarasin": Petrit Dume braktisi betejën e Vithkuqit, u fsheh në përrua

Trimëria e partizanëve ka qënë një ndër pikat thelbësore të propagandës së komunistëve në diktaturë. Lexo më shumë