Lindi në vitin 1923, në Vlorë. Vajza e Qazim Koculit. Më 25 prill 1947, me vendim nr. 166, Gjykata Ushtarake të Garnizonit të Tiranës e dënoi "si armik të popullit" me 5 vjet privim lirie.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist IV (Tiranë: ISKK, 2015), 229

Nurije Koculi bëri internim në Gradisht të Lushnjes nga 1967 derin ne 1990. Me të në internim ishin burri i saj, Mahmud Neotolemi ( Korça) dhe e bija Almira Neotolemi.
Burimi: Nga Famila
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.