Atë Marin Sirdani lindi më 15 janar 1885 në Guci. I biri i Dakës dhe Marie Smajlit dhe vëlla i Aleksandrit. Studioi në kolegjin Françeskan në qytetin e Shkodrës. Pësoi përndjekje të ashpër nga sistemi, ndërsa u burgos për dy vjet vetëm pse ishte françeskan e prift i Kishës katolike. Në sulmin e vazhdueshëm, përndjekjen dhe survejimin nga ish-anëtarë të sigurimit më 14 shkurt të vitin 1962, Atë Sirdani ndërroi jetë, duke lënë pas vepra të njohura dhe studime të thelluara.

Burimi: https://kujto.al/ate-sirdani-kleriku-qe-shkroi-per-skenderbeun-u-burgos-e-perndoq-ne-diktature/
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Atë Sirdani, kleriku që shkroi për Skënderbeun, u burgos e përndoq në diktaturë

Pësoi përndjekje të ashpër nga sistemi, ndërsa u burgos për dy vjet vetëm pse ishte Lexo më shumë