Lazër (Llazar) Kovaçi, u dënua me 14 vjet burgim në Spaç. Vuajti shumicën e dënimit dhe u lirua plak i rraskapitur më 1991 me hapjen e burgjeve. Dënimi qe për agjitacion dhe propagandë, si dhe për veprimtari anti-pushtet. Babai i Llazarit, ishte arratisur në Amerikë dhe i dërgonte ndihma të birit.

Sipas dëshmive të të njohurve të tij, kjo ngjalli zilinë e fqinjve që e spiunuan për të pabëra dhe dolën dhe dëshmitarë në gjyq. Spiuni, sipas së njëjtës dëshmi, ishte nga fisi Cauli, fqinjë të Lazrit, komunistë famëkeqë.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.