Lindi më 1 mars të vitit 1938, në Shkodër. Më 6 gusht 1957, Gjykata Ushtarake e Tiranës e deklaroi fajtor për «përgatitje për t’u arratisur në një shtet të huaj dhe agjitacion e propagandë», dhe e dënoi me 12 vjet heqje lirie, konfiskimin e pasurisë dhe me humbjen e së drejtës elektorale për 3 vjet kohë. Ky vendim u la në fuqi edhe nga Gjykata e Lartë, në gusht të po atij viti. U lirua më 8 janar 1964 për plotësim afati.

 

Burimi: AISKK, F. 1, V. 2012, D. 1, Fl. 396
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Nga bankat e shkollës, pas hekurave të burgut komunist

Nga: Luljeta Progni Ishin rebelë, të pabindur, ëndërrimtarë. Ishin po aq të vrullshëm sa janë Lexo më shumë