Islam Seferi rrjedh nga një familje qytetare e pasur tiranase. Familja e Islamit u internua në kampin e Tepelenës. Në vitin 1944, Islami u arrestua. U akuzua si simpatizant i Legalitetit dhe shpërndarës i organit të saj, gazetës “Atdheu”. Dënohet me akuzën "armik i popullit"  me 20 vjet heqje lirie, heqje e drejtave politike dhe civile, konfiskimin e pasurisë. Del nga burgu në vitin 1956. Në vitin 1963, dënohet përsëri duke i hequr të drejtën e votimit për 5 vjet, u dënua me 10 vjet heqje lirie. Kreu gjithsej 22 vjet burg. Nuk i mohoi kurrë bindjet zogiste.

Burimi: Kastriot Dervishi
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.