I biri i Tefik Shehut, një prej 22 intelektualëve që u vranë pa gjyq si  “atentatorët” ndaj ish-Ambasadës Ruse në 26 shkurt 1951. Hyseni ishte në barkun e nënës kur babai u pushkatua. Ishte shkurt 1951 kur babain e tij  e morën me dhunë natën nga shtëpia dhe nuk u kthye më kurrë. Një muaj e gjysëm më vonë më 14 prill do të lindte Hyseni, në kushte të tmerrshme në kampin e Vlorës ku e kishin degdisur mamanë.
Ai mundi ta gjente varrin e të atit vetëm 40 vite më vonë në vitin 1991 duke ndjekur një thirrje hamletiane që e kishte shoqëruar tërë jetën e tij.

Takimi i parë me babanë

Burimi: https://kujto.al/takimi-i-pare-me-babane/
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.