Pronar dyqanesh në Leskovik. Arrestohet në ’45-ën si “kriminel lufte”  i sekuestrojnë pasurinë. E akuzuan si mbështetës të Ballit Kombëtar, edhe pse ai nuk kishte luftuar kurrë me këtë forcë. Kreu 1 vit e ca burg. Pastaj doli e liruan me një dekret. Në vitin 1948 e arrestojnë sërish, por gjatë transportit, hidhet duarlidhur nga makina dhe arratiset në Greqi. Më pas shkon në Turqi dhe si përfundim në New York, ku ndërron jetë në vitin 1972 pa e takuar kurrë familjen.

Burimi: Zërat e kujtesës V, Tiranë 2018, ISKK, Agron Tufa, Luljeta Lleshanaku
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.