Haki Xhafer Rakipaj, lindur më 4 korrik 1914 në Bejar të Mallakastrës, ka jetuar në Fier që nga 1945 deri në 1954 kur është arrestuar me akuza false. Në Fier ka punuar si nënpunes dhe nën-drejtor grumbullimi deri në 21 maj 1954. Është akuzuar pa prova dhe arrestuar më 21 maj 1954, është dërguar në burgun e Vlorës ku është marrë në pyetje nga hetues në Vlorë dhe është torturuar deri në prill të 1955-ës në Vlorë ku i është bërë gjyqi. Mbas gjyqit është dënuar me vdekje dhe ekzekutuar. Trupi dhe vendi i vrasjes nuk është zbuluar kurrë.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.