Gustav von Myrdacz u lind në Vjenë të Austrisë, më 1887. Ishte ushtarak me titull gjeneral. U kthye në Shqipëri për të organizuar Ushtrinë Shqiptare. Më 1941 shkon në Kosovë për të organizuar ushtrinë e Kosovës. Me gjithë kërkesat që i bëri komanda gjermane në vitin 1944, nuk pranoi të largohet nga Shqipëria. Më 13 prill 1945, Gjykata Speciale e Tiranës e deklaroi "kriminel lufte" dhe e dënoi me vdekje, si dhe konfiskimin e pasurisë së tundshme e të patundshme.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist V (Tiranë: ISKK, 2016), 361
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.