Luftëtar antikomunist.Vëlla i Dedë Gjon Bajraktarit . Udhëhoqi malësorët e Vuklit në Betejën e Brojës kundër forcave partizane të udhëhequra nga Mehmet Shehu, më 7 shkurt 1945. U pushkatua po atë ditë, në vendin e quajtur Buçë, një pyll pranë Vuklit, së bashku me bashkëfshatarin e tij, Lucë Gjo’ Rapuken.

 

 

Burimi: Dr. Luigj Martini, Prek Cali, Kelmendi dhe kel-mendasit, Shkodër, 2005, f. 247, f. 259.
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.