Anëtar i një familjeje patriotike. Fillimisht u rreshtua me lëvizjen nacionalçlirimtare, por pas prishjes së Marrëveshjes së Mukjes, partizanët vranë 6 djem në fshatin Ziqisht dhe Ganiu kaloi me forcat e Ballit për t’u pozicionuar kundër vëllavrasjes.

Në qershor të vitit 1945 ekzekutohet me pushkatim, me nipin e tij, Ajdin Kulla dhe disa patriotë të tjerë.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.