Fet Sadiku Bajraktari  u pushkatua me datën 29/9/1946 "pse gjatë dimrit ka strehuar Nik Sokolin me gjithë çetën e tij dhe pse ka katër pushkë dhe nuk dorëzoi asnjë, për më tepër kishte përgatitur popullin të mos tregonte asnjë pushkë. Për këtë ky caktoi të vëllanë, Adem Sadiku, që të fliste në emër të popullit të bajrakut të tij, i cili, sa u demaskua, vazhdoi të bënte pjesën e avakatit duke mbrojtur bashkëfshatarët e tij. Meqenëse ky ishte ndër bajraktarët me influencë, mundi të bindte popullin e bajrakut të tij, që të mos tregonte asnjë armë dhe pse kishte katër armë e nuk tregoi asnjë, për këtë u pushkatua në datën e sipërme", shkruhet në dokumentat e vitit 1946.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.