Lindi në Tiranë, në vitin 1944. I biri i Petrit Merlikës. Pas arrestimit të të atit, që ishte i biri i Mustafa Kruja Merlikës, gjyshen, mamanë dhe atë vetë, në moshë shumë të vogël i internojnë te Katër Rrugët e Shijakut nga viti 1947 në 1949, më vonë në kampin e Tepelenës. Lirohet për dy vjet nga internimi pas vendimit për lirimin e fëmijëve. Në vitin 1954 bashkohet me familjen në internim në Lushnjë. Me vendim nr. 91, datë 13 gusht 1980, Gjykata e Rrethit të Lushnjës e deklaroi fajtor për "agjitacion e propagandë kundër pushtetit popullor" dhe e dënoi me 8 vjet heqje lirie.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist V (Tiranë: ISKK, 2016), 299
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.