I biri i Hasan Dostit, ministër Drejtësie në vitet 1941-1943.

Hasan Dosti u arratis dhe familja u internua.

Ernesti jetoi si i internuar dhe si i dëbuar për gati 40 vjet.

Më 10 shkurt 1993, me vendim nr. 20, Komisioni i krijuar për vërtetimin e kohës së vuajtjes së dënimit administrativ, ka vendosur njohjen e kohës së internimit dhe dëbimit nga Tirana në Tepelenë, Kuç (Vlorë), Shtyllas (Fier), Gradishtë (Lushnjë), prej 10 prill 1952 deri më 30 shtator 1991. Nga këto, 17 vjet janë internim, pjesa tjetër dëbim.

Burimi: Fjalori enciklopedik i vikt. të terr. kom. – VËLLIMI II, ISKK
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.