Lindi më 1916, në Burgajet të Matit. Përfundoi studimet e larta ushtarake në Itali. Pas përfundimit të studimeve, u kthye në Shqipëri ku shërbeu si oficer. Duke qenë që ishte pjesë e rezistencës kundër pushtuesve italianë, u arrestua prej tyre dhe u internua në Itali. Kur u kthye në atdhe, u angazhua sërish në luftë me forcat zogiste, kundër italianëve dhe gjermanëve.

Më 30 mars 1994, me vendim nr. 81, Gjykata e Matit vendosi të njohë faktin e pushkatimit të tij pa gjyq, më 31 dhjetor të vitit 1944.

 

Burimi: AISKK, F. 1, V. 2016, D. 40, FL. 47-49
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.