Hebre i lindur në Gjermani dhe i zhvendosur në Shqipëri në vitin 1937 për shkak të përndjekjes së Hitlerit. U arrestua kur partizanët hynë në Tiranë pa asnjë akuzë kokrete. Ndërroi jetë në spitalin e burgut si "armik i popullit".

Burimi: https://kujto.al/hebrenjte-ne-burgjet-e-komunizmit-vdekja-e-emil-bastit/
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.