Prift dioqezian.Lindi në Shkodër, më 22 shkurt të vitit 1917. Shkollën fillore e kreu tek françes-kanët, kurse të mesmen në Seminarin Papnor të qytetit. U shugurua meshtar më 24 shkurt 1943 në kishën e jezuitëve në Shkodër, ku të nesërmen kremtoi dhe Meshën e Parë. Shërbeu si famulltar në fshatin Bushat. U arrestua më 12 nëntor 1947 dhe më 27 nëntor të po atij viti, Gjykata Ushtarake e Shkodrës e deklaroi fajtor për “faje penale kundër popullit dhe shtetit“ dhe e dënoi me dhjetë vjet burg dhe punë të detyruar. Procesi i gjykimit të tij u zhvillua me dyer të mbyllura. Pasi njohu faktin e vrasjes “pa gjyq, për motive politike“, nga forcat e regjimit komunist, në fshatin Dukaj, Tepelenë, më 26 korrik 1944».

 

 

Burimi: AISKK, F 1. V 2013. D 5/1. Fl. 1456
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.