I biri i Fuat  dhe Fatime Merdanit .Lindi në Korçë, në vitin 1950. Me vendim nr. 37, datë 07. 07. 1967, u internua në Pulahë të Oparit, bashkë me të atin, të ëmën, vëllain dhe motrën. U internua për të dytën herë me vendim nr.14, datë 28. 10. 1975 në Shtyllë të Vithkuqit. U lirua më 1990.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist V (Tiranë: ISKK, 2016), 289
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.